Bli inspirert av Bok- og Kulturbussen i Sør-Troms

Foto: Øyvind Arvola

Foto: Øyvind Arvola

I uke 7 og 8 markerer Bok- og Kulturbussen i  Sør-Troms morsmålsdagen med arrangementet «Min identitet» Mu Identitehta. Den tilbys ungdomsskoler på stoppestedene på reiseruta.

To ungdommer, Monika Olsby fra Evenes og Pia Fløystad fra Skånland, har i forbindelse med et oppdrag de fikk fra Várdobáiki, laget to presentasjoner om hvordan de ser på seg selv som same i det norske samfunnet.

Mu Identitehta ble laget for 2 år siden og vises på lerret i bussen. I presentasjonene kommer det tydelig frem at jentene er stolte av sitt opphav og bærer sine kofter med stolthet.

Dominique Guyot

Dominique Guyot

For å sette fokus på det samiske språket, har Bok- og Kulturbussen et samarbeid med Várdobáiki samisk senter i Evenes. Formidlere vil være Janne Olsby eller Anne Henriette Reinås. Begge arbeider som prosjektmedarbeidere ved Várdobáiki samisk senter.

Sopranen Dominique Guyot blir med på markeringen mandag 10. februar.Hun er utdannet sanger og sangpedagog fra NTNU i Trondheim. Til daglig arbeider hun som produsent for Landsdelsmusikerne i Kultur i Troms. Dominique er opprinnelig fra Frankrike og hennes morsmål er fransk. Hun kommer til å synge to sanger på sitt morsmål.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s