Bli med å feire Morsmålsdagen!

21. februar markeres Morsmålsdagen verden over!

Den internasjonale morsmålsdagen ble erklært av UNESCO i 1999 og har blitt feiret hvert år siden 2000. Målet med denne dagen er å fremme språklig mangfold og flerspråklig undervisning, samt øke forståelse, toleranse og dialog angående språklige og kulturelle tradisjoner.

Vi håper at over hundre kommuner ønsker å være med å feire morsmålsdagen!

Mange bibliotek, skoler, barnehager og andre institusjoner markerer allerede denne dagen. I år har Det flerspråklige bibliotek (DFB), Leser søker bok (LSB) og Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO) gått sammen for å lage en stor nasjonal markering av dagen!

Retten til å snakke sitt eget morsmål skal ikke tas for gitt, særlig i de land der lokale morsmål trues av mer dominante språk. I tillegg mangler mange språk i dag skriftformer, som gjør dem vanskelige å formidle til nye generasjoner.

I tillegg til lokale arrangement, legger prosjektet opp til å lage fest med både debatter, konserter, foredrag og andre arrangement i forbindelse med markeringen i hele uke 8.

Den internasjonale dagen for morsmål burde bokstavelig talt feire språkene til alle verdens mødre og fortelle dem at de har retten til å snakke sitt eget språk til sine barn.

-Colette Grinvald

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s